Kansalliset kilpailut 6.-7.1.2024 (MD,ND,ME,NE)

Saimaa Padel Club viikkoliiga

 

Liigaan osallistutaan yksilönä ilman sitoutumispakkoa! Liiga pelataan joka perjantaina klo 18:00 alkaen ilman vakioparia, joten siihen osallistutaan yksilönä ja kerrytetään henkilökohtaista rankingia. Rankingia hyödyntämällä pelaat lähtökohtaisesti aina noin oman tasoisia pelaajia vastaan.

 

Liiga huipentuu perjantaina 15.12.2023 pelattavaan finaalitapahtumaan. Ennen finaalia pelataan 15 viikkokisaa, mutta vain viiden parhaan turnauksen tulos lasketaan mukaan finaaliin oikeuttaviin ranking-pisteisiin. Eli liigaan ei tarvitse sitoutua koko kevääksi joka viikko.

 

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!!

 

Pelisysteemi ja lohkot

 

Jokaisen viikkokisan pelisysteemi koostuu neljän pelaajan lohkoista, joissa kaikki peliparikombinaatiot pelaavat kaikkia vastaan, eli kolme erää per lohko/pelaaja. Pelipari vaihtuu siis lohkon jokaisessa erässä siten, että kaikki pelaavat kaikkien kanssa yhden erän.

Lohkot muodostetaan ranking- pisteiden perusteella siten, että turnaukseen osallistuvista pelaajista sijoille 1-4 rankatut pelaajat muodostavat 1. lohkon, sijat 5-8 2. lohkon, jne.

 

Lohkoihin jako tapahtuu vallitsevan rankingin perusteella (aiempien turnausten pisteiden keskiarvo=viikko-ranking). Lohkot 1 ja 2 pelaavat klo 18-19:30 ja, jos lohkot 3 ja 4 toteutuu niin ne pelataan klo 19:30-21:00. Jatkossa myös viikkotapahtuman lohkojen tekemiseen käytetään finaali-rankingia (viiden parhaan tuloksen keskiarvo) mikäli se on parempi kuin pelaajan viikko-ranking.

 

Aikataulu ja ilmoittautuminen

 

Jokaiseen tapahtumaan ilmoittaudutaan erikseen Padelutionin kautta, ilmoittautuminen aukeaa seuraavaan tapahtumaan edellisen päätyttyä. Yksittäisten tapahtumien osallistujat ja jatkossa myös rankingin näet sieltä. Padelutioniin tunnusten luominen on helppoa, pelimaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä mobilepaylla numeroon 78209.

 

Peliaika kullekin lohkolle on 1,5 h, mikäli ”viralliset” lohkopelit on jo pelattu voi ajan pelata halutessaan loppuun ns. treenipelinä. Hinta 15 €/hlö/turnaus (ei muita maksuja).

Jatkossa kaikki tulokset kerätään suoraan Padelutionin kautta. Eli pelaajat pääsevät itse syöttämään tulokset siellä ja tulokset jäävät myös näkyviin tapahtuman jälkeen Padelutioniin. Syksyn liiga starttaa pe 8.9. ja finaalit pelataan pe 15.12. Finaaliin pääsee mukaan ranking-pisteiden perusteella sarjojen 8 parasta pelaajaa.

 

 

Säännöt

 

Säännöt ovat normaalit padelliiton alaiset säännöt. Erät pelataan 6 geimiin ja 6-6 tilanteessa paremmuus ratkaistaan 7 tie-breakilla. Kultainen piste on käytössä. Kultainen piste tarkoittaa, että geimin ollessa tilanteessa 40-40 seuraava piste ratkaisee voittajan (etu ei siis ole käytössä). 40-40 tilanteessa vastaanottava puoli päättää kummalle puolelle syöttö tulee.

 

Ranking-pisteiden määräytyminen

 

Kustakin viikkotapahtumasta saa ranking-pisteitä lohkon, sijoituksen ja ottelumenestyksen perusteella. Peruspisteet (lohko ja sijoitus lohkossa) + geimivaikutin (omien otteluiden voitettujen ja hävittyjen geimien erotus). Rankingia ylläpidetään Padelutionissa.

Lohkosijoitus määrittyy geimien erotuksen perusteella (pelaaja, jolla paras +/- on myös voittanut eniten otteluita). Geimierotus/-vaikutin voi olla myös negatiivinen.

 

Lähtöpisteet ja erikoistapaukset

 

Lähtöpisteillä tarkoitetaan tilannetta, kun pelaajalle ei ole vielä pelattuja turnauksia takana. Lähtöpisteet määrittää kisajärjestäjä. Tässä käytetään perusteena mahdollisia Padelliiton alaisia ranking-pisteitä ja arviota pelaajan tasosta. Maalaisjärki edellä mennään, pyritään aina luomaan lohkojako niin että kaikki saavat mahdollisimman oman tasoisensa pelit. Kisajärjestäjällä on oikeus muutoksiin.

 

Finaalitapahtuma

 

Finaaliin pääsee mukaan ranking-pisteiden perusteella sarjojen 8 parasta pelaajaa. Huom! Finaali-rankingiin huomioidaan viiden parhaan viikkotapahtuman tulos (viikko-ranking on pelaajan pelattujen kertojen keskiarvo). Mikäli finaali-rankingissa ollaan tasapisteissä niin paremmuus ratkaistaan sen perusteella, kumpi on pelannut enemmän viikkotapahtumia, mikäli tämän jälkeenkin ollaan tasatilanteessa, niin ratkaisee paras yksittäinen tulos ja tämän jälkeen arpa.

Finaalitapahtumassa pelataan samalla systeemillä, kun viikkotapahtumissa: ensimmäisestä vaiheesta etenee jatkoon neljä parasta, jotka pelaavat koko sarjan voitosta finaalissa.

Ensimmäisessä vaiheessa 1., 4., 5. ja 8. sijoittuneet muodostavat lohkon ja 2., 3., 6. ja 7. lohkon. Näissä lohkoissa pelataan siis kaikkien kanssa ristiin yksi erä ja lohkojen kaksi parasta etenevät finaalilohkoon.

Mikäli joku top 8 ei pääse osallistumaan otetaan seuraava pelaaja tilalle järjestyksessä rankingin mukaan.

Tulevat tapahtumat:

Tulevat tapahtumat